Ghidul pițipoancei la meci

Let’s brace ourselves, femeile au pus stăpânire pe gazon. Când? De opt martie, adică nu demult, cineva a avut ideea să dea doamnelor și domnișoarelor prilejul să meargă la meciul Steaua – Universitatea Cluj, disputat unde altundeva decât un orașul meu adoptiv, Cluj. Și cum era gratis și tribuna întâi pentru gagici only , oamenii plictisiți să mai stea în casă (eu inclusiv) au profitat de ocazie ca să-și oxigeneze plămânii și să-și desfunde  căile respiratorii. Bărbații și-au scos femeile la plimbare și unele dintre ele au decis să fie microbiste pentru o zi, că doar cineva s-a gândit la ele și e urât să refuzi ceva care ți-a fost oferit, pe deasupra și pe gratis. Tribuna întâi a fost luată cu asalt. De la fane adevărate, la fane de ocazie, s-au umplut aproape toate locurile cu resprezentante ale sexului frumos de toate vârstele, de la fetițe mici care nu prea înțelegeau cum se întâmplă și de ce, la bunicuțe microbiste.

Ca să înțelegeți mai bine, trebuie să vă spun eu aici că sunt niște reguli care trebuie respectate când se merge la meci. Apropiați-vă de mine și ascultați aici cu atenție, am avut revelația vieții mele în materie de fashion și vă spun că atunci când mergeți la meci, trebuie neapărat să vă luați pe voi chestia aia mai plină de pietricele chestii pe care o aveți în garderoba. Și nu vorbesc de pietricele din alea asemanatoare cu praful de stele, nu nu, vă rog frumos să vă luați pe voi numai  piese de vestimentație decorate fără zgârcenie cu pietricele de-alea cât unghia, să aveți cât mai multe, și pe pulpe, și pe coate, și pe piept, și pe buzunarele din dos dacă vă ține să fiți așa provocatoare. Să nu carecumva să uitați să vă întindeți părul perfect, ca pentru club și să vă luați husa roz de Ipone, aia cu Chanel pe ea, da? Să se vadă.(nu că deja nu v-ați vedea din avion, dar na, mult să fie!) Să porniți în căutarea locului vostru  cu determinare, cu pieptul în față și cu buzicile strânse, neapărat cu gloss. E frig afară? Așteptați după ce ați pus fundul jos pe scaun câteva minute, pentru suspans, să vadă audiența cât sunteți de bombastice și după aceea trageți-vă aia mai albă geacă de blăniță sintetică pe care o aveți. Aia care arată ca un dalmațian sau niște vulpe, na, depinde de gusturi, dar neapărat, trebuie să fiți elegante, ce naiba. 

Meciul pentru o astfel de domnișoară este simplu. Nu ai venit la meci pentru meci, ai venit la meci pentru ca să vezi fotbaliști. Dacă s-au dat flori, vă rog frumos să vă prezentați acolo la gard, să vă buluciți toate, ude toate de emoția momentului că o să dea un fotbalist cu ochii de voi. Dacă vă pică în cap un trandafir intr-un buchet pe care l-a aruncat un fotbalist ca pe fân, că e prea bine plătit ca să vorbească cu plebea, evident, nu vă impacientați. Data viitoare o să fie câștigătoare. Puteți acum să vă faceți poză cu el după ureche, cu el în dinți, cu el în sân, să se vadă că ați venit cu patos la meci. La fel, dacă ați prins un fular, indiferent de la ce echipă, trageti-l pe voi și faceți poză cu el. Când trece presa să facă poză la mulțime, atunci faceți în așa fel încât să se vadă, faceți poze cu fularul, în orice poziție, ca niște fane de jumătate de oră care se respectă.

Dacă nu ai urmat instrucțiunile din cel de-al doilea paragraf, ai vreo 15 ani și ești dornică să te bage un fotbalist în seamă, te rog frumos să urli tare numele lui să te audă de pe teren. Este perfect normal, nimeni nu o să te judece pentru comportamentul tău, nici nu o să creadă că ești penală. Nu uita, mama ta, pe aceeiasi minte cu tine, îți încurajează pornirile exhibitioniste și e mândră de tine, de modul în care încerci, ca un izvor să îți croiești drum prin viață. Asta e atitudinea. Dacă auzi și tu un cuvînt de specialitate că îl zice una din spatele tău, spune-l și tu, o să arate că nu ești doar minoră și penală, ci că ești erudită fotbalistic, nu ai venit aici să exclami plină de încântare cu prietenă-ta la vederea dosurilor unuia sau altuia fotbaliști. Nu ați văzut și voi ce bomboane sunt steliștii? Nu contează cine a intrat pe teren, dacă nu e suficient de bunoc. Dacă e urât, o să-l huiduim, chiar dacă joacă bine. Cee? Nu ați venit aici să vă plictisiți cu chestii gen fotbal. Doamne feri, nu, tu glumești?

Și cireașa de pe tort, dacă jucătorul visurilor voastre nu vine la gard să își facă poză cu voi, pentru că e prea ocupat să joace fotbal (inutilitatea aia, Doamne!), încercați să faceți poze cu antrenorul, sau poate cu o rezervă? E mai bine decât nimic. La sfârșitul zilei, dacă aveți noroc, mergeți acasă cu poză de la celebrități ce numai la televizor se văd, cu un buchet de trandafiri șifonat și cu o nou dobândită celebritate într-un ziar pe care probabil nu îl citește nimeni. Păcat că nu ați făcut poză cu fotbalistul care-a dat golul…ar fi avut atâtea like-uri. Dar nu-i problemă, o să ne ducem în club fizicul fabulos și acolo sigur nu o să fie lipsă de fotografi. Până la urmă, pisi până la moarte, așa-i?

Oare sunt oamenii așa săraci, de există neamuri întregi cu Iphone 5 și S3?

Le admir pe doamnele și domnișoarele care au rămas doamne până la sfârștiul serii. Jos pălăria pentru mândria sexului frumos.

Anunțuri

4 gânduri despre “Ghidul pițipoancei la meci

  1. De ce sa nu adunam cateva gramezi sanatoase de prostie, si sa le aruncam intr-un stadion destul de incapator?
    Pana alearga „bajetii” dupa minge, pot si domnisoarele sa-si desfasoare propriul spectacol in tribuna. Altfel te etalezi in fata unui public atat de mare…nici macar clubul plin nu-ti poate oferi atat de multa expunere in fata semenilor, right?!
    Tind sa cred ca s-a mai desfasurat si un meci separat pe Facebook, in care numarul de like-uri putea determina promovarea unor domnisoare la nivelul de „pro pisi”, ca doar ce naiba…este timpul sa trecem in diviza urmatoare: „Bitch please, eu am fost la meci si m-am pozat cu bunoci, de la care am mai si primit niste flori obosite! Tu ce ai facut azi?”
    Cu asta am mai adaugat inca un motiv pentru care nu-mi place „privitul la datul in minge”. It’s all that…and a bag of chips 🙂

  2. In ceea ce priveste pitipongeala…draga mea…o gasesti pretutindeni. Eu nu (mai) reactionez nicicum…Ele asta vor…importanta!!!si cu cat le acordam mai multa cu atat se simt mai bine…Si atunci lasa-le in amarul lor, si hai, noi astea normale, sa ne vedem de citit sau de alte activitati straine lor…

    • Am ales sa scriu despre asta pentru ca am fost amuzata, in principiu, nu ca sa le aduc un elogiu. Le las, le las…altceva nu avem ce sa facem. Da, ai dreptate, era CFR Cluj. La cat sunt eu cu fotbalul, se vede :)).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s