Pentru că Chuck Norris, unicorni și rocket science

Inspiration for Photography Midwest - photographymidwest.com

S-a umplut blogosfera de bloguri cu vorbe de duh. E greu de elucidat însă dacă blogosfera s-a umplut de bloguri de genul ăsta sau dacă facebook-ul s-a umplut cu pagini de-alea pline de cuvinte înțelepte, ca mai apoi să infesteze și blogosfera, dar ce e sigur e că sunt peste tot. Ca o molimă. Dacă pui o poză sexoasă și două-trei rânduri de filozofie de-asta de cartier (vezi titluri gen „Femeile NU ŞTIU să gătească…dar ADORĂ SĂ FIE GĂTITE”” – care sună cel puțin canibalistic, nu credeți? ), gata, ești blogger. Aruncă la gunoi structură, un fir al ideilor coerent, care să ajute cititorul să înțeleagă la ce te referi și să  îl ajute să poată urmări subiectul, e destul să arunci câteva vorbe în doi peri și ai rețeta share-urilor nelimitate pe facebook.

Întotdeauna am apreciat la un blog bine scris o oarecare structură a posturilor. Indiferent dacă posturile curg dintr-unul într-altul, ceea ce înseamnă că eu, pentru a înțelege, trebuie să merg înapoi mai multe posturi ca să prind povestea, sau sunt posturi care au fiecare ideea sa, întotdeauna am apreciat prospețimea scriiturii unei persoane care scrie despre viața sa într-un mod simplu, dar plin de umor, de wit. Alea au fost și vor fi întotdeauna blogurile la care o să mă întorc, cele care știu echilibrul dintre prea sentimental și plin de candoare și știu cum să îl pună în practică, fără să cadă nici în diabet, nici în penibil. Fetele, în general au tendința să îndulcească excesiv textele pe care le scriu, uitând de multe ori ideea de la care au plecat când au început să scrie, și de aceea de multe ori am apreciat scriitura masculină mai mult, pentru că bărbații scriu simplu și sincer, uneori chiar brutal de sincer. Dar despre cine mai scrie sincer, o să vorbesc un pic mai jos.

Acum facebook-ul s-a umplut de posturile unui individ care dă impresia unui expert în probleme sentimentale, deși în „modestia” lui mereu susține că de fapt el nu vrea să fie perceput drept unul. E prototipul blogului nou, cel plin de ziceri de duh care, personal, nu au prea mult sens între ele. E un fel de roman al lui Coelho, care e imposibil ca după câteva rânduri să nu îți dea impresia că habar n-ai ce vrea să zică sau ce sens au vorbele acelea. Dacă e să iei individual, în același spirit coehlian, fac citate frumoase, dar asta nu înseamnă că dacă un citat e bun, luat într-un ansamblu, se transformă în mod magic într-un text reușit, ci doar într-o compilație. Best relationship hits de la Dr Love, gen. Le bagi în player, le asculți de câteva ori, apoi le lași pentru următorul CD care-i la modă. Pentru că pe facebook nimic nu durează pentru totdeauna. Dacă acum uzi chiloțeii tuturor adolescentelor, peste două trei luni, adolescentele se vor îndrăgosti de altcineva care o să le furnizeze filozofia de cartier cea de toate zilele.

Nu este așa trist ceea ce este scris, cât este trist ceea ce arată isteria asta despre persoanele amatoare de acest gen. Până la urmă un articol, dacă nu îți place, poți să îl închizi și să cauți altceva care să te inspire, nu te obligă nimeni să stai cu nasul în ceva dezagreabil, dacă nu vrei (încă una din minunile Internetului). După o discuție târzie cu prietenul meu, care a afirmat că motivul pentru care scriitorii de mărunțișuri de genul ăsta au succes este faptul că cele care sunt ude după scriitura asta sunt în general fete frustrate, care oftează cu amar dorindu-și ca și prietenii lor să fie ceea ce citesc, m-am gândit serios dacă nu cumva are dreptate. În prezent, ambele genuri suferă de un handicap, din moment ce sunt oameni care încearcă să impună o imagine a bărbatului ideal asupra băieților care sunt prea dezorientați de codul găștii de băjeți și de pornografie ca să mai înțeleagă care-s adevăratele bune maniere în raport cu femeile și femeile îngurgitează imaginea de gentleman care li se vinde și suspină cu amar, fără să aibă curajul să ceară un gentleman pentru ele, nu doar să și-l dorească. De aceea și romanele lui Sandra Brown au avut succes și mai au încă în rândul nevestelor disperate: pentru că femeile se pierd într-o lume plină de Adoniși, maeștrii perfecți ai seducției, în timp ce lângă ele doarme bărbatul real, cu sforăitul, burta și televiziunea prin cablu de rigoare. Alt handicap este acela că femeile nu mai știu să fie sexy prin ele însele, fără să se raporteze la media. Se vede în modul în care toate se îmbracă la indigo când merg în club, eternul teren de bătălie al celor singuri și neconsolați. Se vede în imaginile pe care fetele singure încearcă să le vândă pe facebook pentru a se face remarcate. Sunt toate diferite, și, paradoxal, toate la fel. Degeaba postezi pe facebook că sentimentul de sexy vine din interior, când tu nu știi să îl proiectezi cu toate hainele pe tine. Dacă nu poți să atragi atenția unui bărbat cu toate hainele pe tine. Dacă nu poți, printr-o vorbă de duh și un bătut din gene galeș să ațâți un bărbat to the point of madness.  Dacă nu poți să îl faci să te dorească dimineața, în pijamalele alea largi care miros a tine, cu părul ciufulit, fără machiaj, ca și cum ai fi Afrodita însăși. Majorității bărbaților (inclusiv celor mai puțin îndoctrinați decât animalele cu ideea aia tâmpită că femeia trebuie să fie o păpușă Barbie 24/7) cred că nu i-ar displăcea atitudinea asta, femeia care să preia controlul asupra situației, femeia care te privește în ochi și în ochii căreia îi citești dorința cum pulsează. Mai contează că nu ești aranjată,  când oricum nu-și poate lua ochii de la tine și te-ar vrea toată, chiar acolo? That’s freakin hot, people! 

Lucrurile ar fi mai ușoare dacă lumea ar face mai mult sex, în loc să își ocupe timpul cu crearea de  cutume din astea idioate care dacă fabrică ceva, fabrică cupluri nefericite, mecanizate. God, găsim mai multă satisfacție în mind-games decât în nopți pline de pasiune! Și să te mai miri de nefericire, când ți-e lene și să citești un articol bine scris, darămite să mergi să faci dragoste cu partenerul like you mean it. Jur, am ajuns să apreciez mai degrabă blogurile de curve, decât blogulețele astea cu pseudo-înțelepciuni care nu le aparțin. Măcar curvele sunt sincere: știu cine sunt, știu ce își doresc, știu că le place sexul și nu le e rușine să recunoască nici asta, nici eventualele lipsuri pe care le au, analizându-se ocazional pe ele însele . Și chiar dacă pudicii s-ar înroși până în vârful nasului, că văd acolo chestii date pe față, într-un limbaj brutal de sincer (myself included, recunosc), măcar știu să pună punctul pe i în materie de relații, în aspecte cheie, în loc să tot bla bla bla în zeci de posturi care nu au nici cap, nici coadă, nici substanță. Bravo lor că îndrăznesc să apese hotărât pe locul unde doare, în loc să-l tot ocolească pentru eternitate.  Pentru că ele, călare pe penisuri, împing umanitatea înainte, în locul celorlalte care o gândesc prea mult și da, I would rather read that. Pentru restul există alții care să le ofere pastiluța zilnică de idealism și se vând pastiluțele astea ca pâinea caldă, pentru că sunt mai ușor de digerat și nu te suprasolicită intelectual prea mult. Plus că e cool să fii gagică și tiiiiii, cât de cool e să ai blog în același timp, cât de bine dă pe wall să fii în trend, nu numai când scrii despre dureri ascuțite.

Dacă tot scrii de relații, ia cu pită, Gicuță, tată, să nu ți se aplece de atâta profunzime, nu arunca concepte cu lopata ca nutrețul la vaci, chiar dacă vacile hă hă hă de satisfacție. Că tot ai în mână puterea mulțimii, de ce să o folosești să schimbi în bine mentalitatea unei generații, sau a mai multe, in sens restrâns? Pentru că oamenii inteligenți sunt prea susceptibili la bullshit ca să țină reflectoarele aprinse. Plus de asta, ar mânca și vacile ceva; mai contează că e inconsistent, dacă au ceva de rumegat?

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s