Mureal – sau e ireal cât de multe vaci nu sunt vaci, sunt mai „bovini” oamenii decât ele

S-a  mai dus un an și iată și vaca. Dar de  ce vaca și ce legătură are cu sfârșitul celui de-al doilea an universitar din viața mea? Oh, câte legături nu are! Știți, anul acesta vacile au un loc special in sufletelul meu. A fost plină lumea de ele anul ăsta. Dar nu am nimic cu vacile, vacile sunt frumoase și sunt docile și cel mai important, au un rol clar în viață, acela de a da lapte. Da măi, e și ăla lucru, să ai locul tău în lumea asta și să faci ceva util pentru ea, în afară de a toca chestii. Că toci bani, că toci mâncare, că faci umbră pământului degeaba, toci ce nu-i al tău. Că nu ești atât de bună încât să produci cât toci. Atunci da, te-aș admira. Dar nu faci chestia asta, deci premiul merge la Mu, că e mai harnică.

Da, trecând de la vacile cu patru picioare la vacile cu două picioare, mare-i grădina ta, Doamne. Încă mă minunez. Dacă eram Eva în rai și mă plimbam pe-acolo, cred că mergeam cu gura căscată a mirare, uitându-mă la minunile ce le-a dat Ăl de Sus for my own personal delight. E drăguț să te uiți la câte unii și să te întrebi oare cu ce scop au fost dați, oare de ce consumă oxigen. Dar e mai presus de mine cunoașterea aceasta, nu am să încerc să îi caut sau să îi dau eu semnificații noi.

Anul ăsta a fost horror din multe puncte de vedere, dar lecția cea mai importantă de anul ăsta este să nu te lași coborât vreodată la nivelul lui stupid. Nu, să nu îl lași să te tragă în mâzga lui și să te îmbrobodească și să te facă să crezi o secundă că ești mai slab decât ești, mai prost decât ești, mai paranoic decât ești. Anul ăsta am învățat că e bine să îți asculți your gut când îți spune la începutul anului universitar să nu te pui în cameră cu o persoană care din prima secundă ți s-a părut neplăcută, doar pentru că speri că există bine în fiecare. Dacă your gut îți spune contrariul, crede-mă, NU EXISTĂ  și la sfârșitul anului you are not going to braid your hair with that person.  Your gut nu e prost deloc și de cele mai multe ori vede și simte chestii care n-au nevoie de confirmare ca să fie adevărate. Știu, e freaky, dar o persoană neplăcută o să rămână neplăcută, altfel instinctele ar semnala o oarecare indiscrepanță care să stârnească interes.

O a doua lecție foarte importantă din anul ăsta este că nu trebuie să te încrezi în nimeni. Vorbesc serios, crede doar în maică-ta. Și aici intervin vacile. Nu înseamnă că dacă ai trei tone pe-un picior, ești vacă, nu, vacă poți fi și din cauza manierelor și comportamentului. Am constatat că în zilele noastre este greu să îți găsești un prieten, genul ăla de persoană cu care să râzi cu sughițuri la două noaptea, stând pe scaunul ud din baie și cu care să fii tu însuți. Nu, nu poți să fii tu însuți cu niște oameni care nu pot accepta ce înseamnă să fii tu însuți în toată plinătatea ta. Pentru că da, toți studenții cică petrec acuma, și își trăiesc viața, că azi mâine vine blestemul jobului în care-i ajuns c-ai tăiat iarbă la câini toată viața ta și azi mâine va veni momentul în care te vei căsători cu unul care te va fute, când nu te va bate, numai ca să nu te audă cât de proastă ești. Dar hei, are Bemveu ultimul răgnet, e și asta ceva. E viața, dar acum să petrecem. Iar dacă cineva de lângă noi petrece mai mult timp făcând altceva decât să meargă pe club arătând ca păsăricile de pe Calea Turzii sau ca cei de pe fostul cocalar.ro, să ni-l ținem la contacte. Să ne dea un curs, să ne explice câte o chestie. Săracul, nu își dă seama câte shot-uri de tequilla și câți oameni superficiali cu care nu are nimic în comun pierde, stând acasă și citind. Nu-și dă seama că își pierde toată studenția putrezind în casă. Iar când va veni sesiunea, Doamne, este dezgustător. Nu vezi că numai citește, tot repetă. Ia zece. Înțelege pentru ce a luat zece. Nu copiază. Nu-i biine el, nu-i biine. De ce puii mei își spetește neuronii învățând porcăriile astea când ar putea să și le pună pe telefon și să sară peste gimnastica mentală? Prostie!

It's better to be yourself and have no friends , than it is to be like your friends and have no self..

A treia lecție importantă este că nu mai există prietenie. Acum suntem prieteni dacă ne e bine sau dacă pot lua haina de pe tine. Altfel deloc. Dacă îndrăznești să faci notă discordantă într-un grup, ești automat, ciudat și când ai nevoie, prietenia prietenie, dar am să te las pentru un frigider infect și un borcan de Nutella oricând. Degeaba tu treci prin iad. Meriți. Da’ de nu-ți iei toate examenele și pot să mă înfrupt din nimicnicia mea, că sunt mai bun decât tine. Și așa, ești prea deșteaptă, deja ne sfidezi cu puterile tale supranaturale de a-ți vedea de treaba ta, fără să te intereseze de restul lumii, dacă nu-ți cere nimeni părerea. Wow, much brain, so intelligence. Mă întreb cum au tupeul să zică că sunt prietenii tăi și să nu îndeplinească funcția esențială a unui PRIETEN de altfel, aceea de a fi alături de tine când ți-e greu. Mă gândesc uneori că lumea asta ar fi așa de ușoară dacă în loc să se dea pe cur, oamenii ți-ar spune în față ce vor de fapt, așa, ca să sărim peste marea de fake bullshit și să revenim la subiect. Ar fi mult mai ușor.

A patra lecție este să nu crezi în totalitate a treia lecție. Când te aștepți mai puțin, cine te aștepți mai puțin îți poate întinde o mână de ajutor mai repede decât presupușii tăi prieteni. E vorba de calitatea creșterii. La unii dintre noi, educația de-acasă s-a maturat suficient cât să o putem practica în public și îmi pare bine să nu sunt singură. Chiar dacă nu știu despre asta, vreau să le mulțumesc pentru că au fost alături de mine când mi-a fost greu. Bravo vouă că sunteți așa cum sunteți.

A cincea lecție este legată de persoanele supraponderale. Nu toate, unele. Voi ați observat cât de veninoase pot fi? Înțeleg că e greu să faci pe oameni să te placă, dar nu fii vacă în timp ce ești băgată în demersul ăsta. De ce atâta ură? Până la urmă nu cei la care o proiectezi sunt de vină pentru că tu, ca fată, arăți așa și ești așa. Numai din cauza ta ești așa. Și nu vreau să arăt o atitudine discriminatoare, dar merită să fie singure dacă sunt vipere. Indiferent de modul cum arată, nu se apropie nimeni de ființele alea care emană o răutate din aia din ei. Suntem antrenați să ne ferim de ei, ne călește experiența. Până la urmă e într-adevăr o boală, una care odată scăpată de sub control, îți mănâncă creierul și te face un pic dus dacă te lași dus de niște motivații din astea bolnave. Și m-am convins pe pielea mea că așa ceva nu e bine, e rău. Singura diferență între mine și dobitocii care le fac să sufere este faptul că eu cred că există puterea de schimbare în fiecare și dacă așa te-a dat Domnul, nu e o scuză să stai să faci curul mare până se rupe într-o zi patul cu tine.

A șasea lecție pe care am învățat-o anul ăsta este că nu e bine să crezi că dacă cineva e de zece, e de zece într-adevăr/ e și atât de deștept. Am două exemple în acest sens: exemplul care dacă este întrebat ceva la curs, dă un răspuns corect și și spontan care dovedește o cunoaștere adevărată asupra subiectului, semn că și gândește ce spune în timp ce dă din gură. La cealaltă extremitate este tocilarul: cel care nu poate deschide gura fără să ia exemplul ăl mai bombastic din carte și care răspunde când toată sala tace, pe un ton afectat, evident, care denotă o pretenție la cunoașterea pe care nu o are. Al doilea exemplu este o CAPCANĂ. Deci data viitoare când te pui pe învățatul unui curs nasol, nu te posomorî gândindu-te că nu o să iei notă mare la examen, ci continuă să citești. Ești la sute de ani lumină mai aproape de cunoaștere decât cel care-și pune pe telefon cursurile și copiază, apoi ia zece. Și ar trebui după asta să te gândești de două ori cine-s deștepții de la tine din grupă de fapt.

A șaptea lecție este luptă pentru lucrurile în care crezi. Chiar dacă trebuie să ieși din your confort zone, ieși și mușcă situația de fund ca un pitbull. Începând cu atacul asupra unei inocente lămpi de birou, victimă colaterală în lupta pe viață și pe moarte dintre tact și stupiditate, cu un cuțit de bucătărie, care a luat amploarea unei adevărate tentative de crimă. Trecând la mine supraviețuind ofensivei unui pachiderm de 200 de kile furios că am atacat unica sursă de lumină a conștientului său tulburat. Ajungând până la allegations de videochat, bazate pe trimiterea de pupici pe skype fully clothed, târziu în noapte…Pe o scara de la 1 la 10 cam cât de 15 a fost anul ăsta pe o scară  a absurdului și a ridicolului? But hey, I was victorious și chiar dacă lampa e încă vie, I proved my point. Și dacă îmi spune cineva că studenția mea nu e sărită de pe fix, iau mătura la el!

În încheiere, e greu câteodată, dar să nu te lași niciodată doborât de nimic, tu, cel care citești acest articol, oricât de greu ar fi tentației să te lași molipsit de mâzga prostiei. Dacă ai ajuns așa cum ești, ai ajuns să fii așa cu un motiv și într-o zi o să găsești suficienți oameni ca tine cât să faceți o mică comunitate de oameni faini împreună. Ca și orice alt lucru din viață, și this thing shall pass și tot ce putem face noi este să ne bucurăm de momentele astea, că sunt cele pe care, cu bine, cu rău, le vom spune la urmași.

Anunțuri

11 gânduri despre “Mureal – sau e ireal cât de multe vaci nu sunt vaci, sunt mai „bovini” oamenii decât ele

 1. Tu esti profesoara sau psiholog de dai atatea sfaturi?Nu cred?!Ar trebui sa te limitezi doar la tine si familia,prietenii tai.Ce iti pasa tie de viata altora de ii critici mereu ?Cred ca mai bine sunt vipera decat o pupincurista proasta.Si de ce sunt vipera,ma rog?Pt ca spun lucrurilor pe nume?Adevarul doare .Mai bine stau singura decat cu un curvar la usa care vrea doar sa-si bata joc de mine si sa ma tradeze „la fiecare pas”,cum a recunoscut chiar el.Deci de ce m-as lega la cap degeaba?!Spunea ca ma iubeste de cand m-a vazut prima oara.De cand m-a vazut prima oara si de fiecare data cand m-a vazut si-a batut joc de mine.De fiecare data cand am alergat dupa el,el alerga dupa alte pizde blonde si siliconate.Poate sa alerge si de un milion de ori dupa mine,noaptea,NU are nici o sansa.Noaptea nu are ce cauta la usa mea.Daca ma vrea si e barbat ,sa ma caute ziua nu noaptea.Sa aiba curajul sa-si asume”iubirea cea mare pe care o simte pt mine”,in fata parintilor mei,ziua nu noaptea.Dar din pacate e doar un las ,mincinos,tradator si idiot,care nu are curajul sa lupte deschis pt cea care se lauda ca o iubeste.Nu e suficient de barbat sa-si asume adevarul in fata lumii si a parintilor mei.Daca nu vrea sa vina la mine,ziua,noaptea nu are ce cauta,nu o sa ma aiba niciodata cand vrea el.Noaptea nu are decat sa se duca prin cluburi dupa blonde siliconate,acolo e singurul loc care i se potriveste perfect.Nu sunt de nasul lui,de nasul lui sunt doar curvele siliconate din cluburi.La usa mea nu-l mai primesc decat ziua,daca are curaj,si decat cu o limuzina pt ca m-a calcat prea tare pe coada,altfel nu il iert …asta e pt ca te doare prea tare sufletul de altii.Iar daca faci pe proasta si ma intrebi ca ce am cu tine si cu ce ai scris tu,mai gandeste-te de doua ori inainte sa-i critici pe altii,vede-ti de ograda ta si nu te mai lua de alte vaci,vaco idioata ce esti.Nu te mai lega de curul altora,vede-ti de curul tau si nu mai manca cacat despre altii. PS.Sa inteleg ca toate vacile sunt blonde?Sunt confuza?!

 2. Pisi, hai ca esti amuzanta, jur :)) Gen pe langa ca ma faci psiholog in sens pur peiorativ, mi te mai si confesezi. :)) Esti o dulceata cu insultele tale, serios. Vezi, de-aia scriu despre cei din jur si daca ai fi o cititoare cat de cat atenta ai fi vazut subintelesul din vorbele mele si faptul ca ceea ce am scris trimite la ceva departe de sfera generalului. Dar nu am atatea pretentii de la tine. Se vede dupa punctuatie cat poti.

  Asta in primul rand. In al doilea rand nu inteleg de unde ai inteles tu ca as fi o pupincurista. Pupincurist vine de la a pupa in fund, implicit pe cineva, si crede-ma, pisi, ca nu aduc elogiul nimanui prin ceea ce scriu. Asa ca verifica in dictionar inainte sa folosesti un cuvant. Ti-ar putea creste un neuron in plus.

  Si probabil pentru ca am spus unor lucruri pe nume te-ai oparit tu toata. Evident, e reactia normala si prima a unui articol care si-a atins scopul.

  Cat despre mica ta povestioara, chiar nu-ti plang de mila. Evident asta vrei. Din contra, daca esti asa in viata reala nici nu-i de mirare ca nici un barbat nu vrea sa stea langa tine. Ai un complex de inferioritate evident si dupa cum iti tratezi semenele de acelasi sex, se vede ce fel de specie esti. De-aceea merge probabil sa caute in jur, pentru ca decat cu una asa nesigura pe ea ca tine, si la fel de crizata pe cat e de nesigura, mai bine nu se leaga el la cap. Ca tu te-ai legat deja. Simplul fapt ca mi-ai spus despre asta si ai pus atata suflet, ca tie nu-ti pasa de el, dar de fapt ti-i ciuda ca nu vrea sa vina acasa la tine, sa fie cu tine in public, dovedeste faptul ca esti innebunita dupa el. Ti-e ciuda = iti pasa. Asa ca inainte sa arunci cu rosii in blondele siliconate de pe club, fa bine si uita-te in „ograda ta”, ca sa folosesc cuvintele tale. Poate acolo-i ceva dereglat.

  Si nu esti de nasul lui, esti mai prejos de el. Fa si tu niste retusuri, incepand cu vocabular, comportament, si o sa vezi ca o sa te iubeasca si pe tine cineva. Invata ca „vaco idioata”, „a manca cacat despre altii”,” m-a mancat prea tare pe coada” si alte lucruri sunt incorecte si implicit nu exista in limba romana. Pune mana si mai citeste ca esti o agramata.

  Si in concluzie, putin imi pasa de ce-ai trimis comentariul asta. Daca ai o problema cu mine, ai macar tupeul sa iti folosesti identitatea. Dar hei, nu vrea lumea sa vada ca e prosti. 🙂

 3. Bine ca esti tu desteapta si mai lasa-i pe altii in pace.Si sunt foarte sigura pe mine,nu sunt sigura pe altii.Oricum nu merita nimeni nimic.Lasa-l pe el sa se maturizeze pe la 70 de ani,cand o fi cu un picior in groapa.,iar eu prefer sa „experimentez” si alte p…le idioate ,asa sa vad cum e.Cum ti-am mai zis:bine ca esti tu profesoara si psiholog.Spune-mi ,trebuie sa te platesc cumva pt terapie?!Du-te si mai invata tu ca sa ajungi prof. sau dr.psiholog,si pe urma sa dai sfaturi altora.Esti atat de inteligenta incat nici nu ti-ai dat seama de ironia ultimei intrebari.Nu te facusem pe tine pupincurista ci pe o vaca blonda,dar se vede ca agramata esti tu.Nu te obosi sa-mi mai raspunzi ,fiindca nu ma intereseaza comentariile tale rautacioase.Du-te si trateaza-te de rautate intai,daca vrei iti recomand eu un psihiatru bun,care poate te rezolva si pe tine,ca sa nu mai fi invidioasa .

 4. Ioi, plangi? Serios? Cat de adorabil!! ❤
  1. Habar n-am ce-i in capul tau dement ca sa inteleg la cine te referi, Cum scriu eu si cum percepi tu textul sunt doua lucruri diferite.. Tot pe principiul unde dai si unde crapa, putin imi pasa ca tu esti obsedata de blonde, din moment ce eu stiu ca nu sunt.
  2. Crede-ma, sunt cu ani lumina inaintea ta in drumul meu spre a ajunge cineva. Dovada ca te-am facut sah-mat e faptul ca nu mai stii cum sa ma ataci. Nu erai ironica in ultima intrebare, erai doar in cel mai bun caz ingamfata. Ai vrea sa transmiti ca mine, dar nu stii sa iti trimiti mesajele eficient. CEEA CE E GRAV. Invata diferenta 🙂
  3. Du-te tu la psihiatru sa-ti vindece tulburarile, Stie el la ce ma refer, asa-i?
  4. Daca nu iti convine ce scriu, te invit sa dai cu sageata pe x-ul din coltul din dreapta sus.

 5. Dear Jeta,

  Sorry, but I win 🙂 All you are is mean and a liar and PATHETIC and ALONE IN LIFE and mean, and mean, and mean, and mean, but the cycle ends right now because you can’t lead me down that road and you don’t know what you don’t know. Someday I’ll be living in a big ol’ city and all you’re ever gonna be is MEAN.

  • All I have to say to you is this: ‘Any man who must say ‘I am the king’ is no true king’. Replace king with queen and you’ve got your answer. I bet it’s gonna take a lot of puppy snuggling to cure that one, huh,?:)))

   • Plus, the cycle ended a looong time ago, but here you are, humiliating yourself. They bit, those words, didn’t they? Good, then my mission is complete. Gonna grab a glass of wine while watching you make a total fool of yourself. Already led you down that road and it’s so freakin’ rewarding. B-bye, bitch! :))

 6. Hey, piggie, don’t stuff on wine or you’ll go back to pitying yourself, hehe :)) Yeah, those words bit like a mosquito does and, fortunately , you are just annoying and insignifiant as it is.
  Of course the cycle ended but you needed to revive it just to spread more venom, right? Well, this is my reply, hehe :)) You, meanie, pathetic, liar :)) Do you think I humiliate myself? Nah, you clearly have no idea who am I, do you? :)) You think I make a fool of myself? “Those who will not reason, are bigots, those who cannot, are fools, and those who dare not, are slaves.” . Better fooling around that be the slave to a little minded master 🙂

 7. Ce-ti mai place Taylor Swift :))
  Just cause we live in Romania, bitch.
  You don’t even realize how you empower me by what you just typed. Me? I don’t care if you actually exist on this planet, but I see you love me so much you just keep coming back. Why would I care about your identity? Your fidelity is touching anyways.
  Well, you little…sorry, big piece of shit, what you don’t check is the date of the post. Had I written it in January, that would have been spreading venom, but since I wrote it in June, it’s but a retrospective. It’s my experience with big pieces of shit and yeah, I typed it just because I CAN. Not for your sake, get it?
  And piggy? Seriously? At least I fit jeans that come in a shop, the shops that come in a mall, you see… So cut the crap and take the habit of looking at yourself in the mirror more often. Pointing fingers is not going to get you that slim waist, hun’.
  And since you study Letters, you should read the comments properly. But your emotions get in the way. Poor poor thing. I bet you reread it so many times…Gosh, it’s like you’re my FAN. Awwwwwwww. And that last sentence you vomited is even more delightful: why would I need a whip when you are already the prisoner of my words?
  Now go do something else with your life. You are waisting precious time here, and I am not speaking of mine. Tick tock.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s