Ce vrei să-ți aducă Moșul: o tonă de plăcere sau un sac de ipocrizie?

După mult timp în care nu am mai făcut asta, m-am uitat acum câteva zile la un film. Să umplu întunericul, să zic așa. Prima dată m-am uitat la trailers pe youtube, căutând inspirație și bam apare și filmul Bridget Jones Baby. Comedie romantică, ușurică, fix ce îmi trebuia în seara aia. Înainte să găsesc un site decent (mă uitam de pe telefon), m-am mai uitat o dată la trailer, m-am îndrăgostit de o piesă. Gata, încep scroll scroll scroll, cineva trebuie să știe cum îi zice. Nu era chip de Shazam sau altceva, cum aveam un singur dispozitiv la îndemână și soră-mea dormea buștean lângă mine.

Și cum scroll scroll eu pe-acolo, observ un tipar în comentarii, fără să vreau în mod special. 7 din 10 comentarii pe care le vedeam erau despre cum personajul principal, Bridget, e o curvă.

Să vă arăt viziunea macro asupra a ceea ce vorbesc.

Duduia asta, ce tocmai a îndeplinit 43 de ani, e singură. S-a despărțit prin alte filme de iubirea vieții ei, Mr Darcy, a trecut prin complicații amoroase, etc. Atâta știu din trailerele filmului 1 și 2. Ca să sărbătorească aniversarea altfel, se duce cu o colegă de job la un festival de muzică. Că a trecut ceva vreme de când a avut parte de niște acțiune, pe TOATE planurile. Un tip drăguț o salvează din noroi, dar nu intră prea mult în vorbă cu el. Cele două beau mult și dansează mult, cum e practica la britanici, care nu se rușinează cu băutura. La un moment dat, prietena ei flirtează cu Ed Sheeran (cu toatele știm cum e !) și Bridget ajunge să încurce cortul în care stătea cu prietena ei, cu cortul tipului care a pescuit-o din noroi. Fac sex. Fuge dimineața înainte să se trezească și tipul. Coincidența face să dea peste Darcy fix la sfârșitul escapadei la un botez și la petrecere și-o pune și cu el. Bine, și eu mi-aș pune-o pe piesa asta, sincer. Și nu mică a fost surpriza după ceva vreme să descopere că e gravidă. De ce ? Folosise prezervative expirate, dacă nu ați înțeles deja de cât de puțină acțiune avea parte până în acel moment. Cine e tăticul? Păi…

Să trecem la micro acum.

Chiar dacă m-am uitat la trailer de mai multe ori, și la film o dată, și am și reflectat puțin, tot nu am înțeles de unde până unde tipa asta ar fi o curvă. Să am 43 de ani și să fiu tot singură, ar fi culmea să nu încerc să îmi trăiesc sexualitatea, să nu încerc și să dau cu capul. Nu mai e lipsa de maturitate a tinereții, nu e ca și cum își mai ține cineva socoteala la vârsta respectivă, deci de ce nu ? Ar fi culmea să te dai bătută fix atunci, ca și cum există instanță superioară care îți dictează că de la o vârstă nu mai ai dreptul să te distrezi, să îți satisfaci poftele, să trăiești ca și cum te-ai născut ieri și o să mori mâine. Gen:

Gandalf You Shall Not Pass - YOU SHALL NOT BANG

*hai nu zău*

Eu aș fi și un pic disperată să găsesc pe cineva care să îmi țină de cald noaptea, dar asta nu cred că m-ar face curvă, m-ar face om. E aiurea să treci de o anumită vârstă și să te pui în fiecare seară în patul gol, să nu ai pe cineva care să te îmbrățișeze înainte de culcare. Asta dacă las afară alte aspecte.

O să o spun pentru că asta am învățat la 23 de ani de viață (înainte de 43): sexul e super.  Nu îmi pasă ce o să credeți despre mine, credeți ce vreți. Uitați de ciocolată. Da, voi, alea care nu știți cum e și vă scuipați de trei ori în sân acum că citiți asta, gândindu-vă că doar simpla citire a cuvântului v-a făcut să păcătuiți. Da, voi care nu îndrăzniți să cereți partenerului să vă ofere plăcere cum se cuvine, că e rușine, nu se cuvine, dar vă plângeți că nu știți ce înseamnă sexul de calitate, că nu aveți orgasmele alea fantasmagorice descrise cu lux de detalii tehnice în Cosmo și alt căcat de revistă, format din 10% conținut și 90% reclame la chestii CARE NU MĂ INTERESEAZĂ! Da, voi care încă nu ați făcut pasul și vă temeți cum să spuneți partenerului ceea ce vă doriți, de teamă că o să vă judece și o să vă bârfească când iese cu băjeții. Voi, care vă temeți pentru REPUTAȚIA VOASTRĂ.

Sexul e conceput ca să ne placă. Nu degeaba suntem singurele mamifere care fac sex de plăcere. Nu degeaba e cel mai căutat cuvânt de pe google dintotdeauna. Nu degeaba vinde. Nu degeaba se dezbate atât de mult. Creierul se scaldă în serotonine în timpul și cu dopamine după săvârșirea actului. Oamenii sunt mai iubitori, mai sensibili, vor să se cocoloșească mai mult. Și totuși, văd persoane care nu sunt încântate să sară în pat cu omul pe care cică îl iubesc. Aud că durerea de cap e cea mai comună scuză să nu savurezi câteva minute cu partenerul, piele pe piele. Cică ne plictisim repede unul de altul. Cică există site-uri de găsit amanți sau amante. Tinder, care duce de multe ori la întâlniri nesubstanțiale.

Am observat că devine din ce în ce mai rușinos să comunici. Să ceri socoteală celuilalt. Doamne ferește să te cerți, o să creadă lumea că ești nebun pe stradă. Da, nebunii ăia robotici de pe stradă care nu mai au un pic de piper în viața lor, dar înghesuie cărțile de dezvoltare personală în geantă. Păcat că nu sar direct în minte, să fie totul cât mai lipsit de efort.

Să ne gândim logic. Da, te-a făcut curvă. Acum ce faci?

În primul rând, cum să permiți unui tip să te facă curvă la tine în casă? Nu ai mătură? Folosește-o pe coastele nemernicului. Zice în anturaj că ți-a pus-o? Joacă un pic de teatru, sau spune și tu mda, nu pot zice că a fost memorabil, dar mă bucur că a fost memorabil pentru tine. Ustură ATÂT de tare, cu cât e individul mai macho. Sau nu spune nimic. Cum adică, ai avut poftă să te culci cu cineva, fără rușine! Cine trebuie să știe? Prezervative sunt PESTE tot. Asigură-te că e pus unde trebuie și have fun! Nu îți place tipul, ridică-te și pleacă. Asta e. Nu a fost un hit. Nu spune celei mai bune prietene, nu vorbi cu membri ai familiei, fă din medicul ginecolog singurul confident, căci ăla e singurul care te ține într-adevăr sănătoasă (fizic cel puțin). Restul vor prinde primul prilej în care nu ești pe fază să te bârfească și asta o să te îmbolnăvească și psihic.. Nu vrei să strici ciocolata pe oamenii ăia.

Cum, știi despre contracepție? Cum să NU știi despre contracepție? Cum să îți permiți în anul 2016 să lași pe mâna bărbatului viitorul tău, că lasă că știe el când să o scoată. Cum să ai încredere că poate ovulul nu o să se întâlnească cu sperma chiar azi? E tot ce știe face ovulul, și spermatozoidul! Sunt programați genetic să se întâlnească, ce lămuriri mai vrei? Cum să treci la acțiune cu un tip care pretinde că îl strânge prezervativul, sau îl face să se simtă mai puțin masculin, dar care e de acord să te transforme în incubator pentru nouă luni, că nu e problema lui? Cum să crezi aburelile astea când sunt raioane, RAIOANE întregi de prezervative, de toate mărimile, de toate culorile și mirosurile, cu sau fără latex. Păcat că nu sunt concepute și să țină cantitatea de rahat de care sunt capabili unii. Păcat, atâta abureală într-un spațiu așa îngust, îi și cred că-i strânge.

Totul în lumea asta trebuie făcut cu cap. Ăla din cutia craniană. Trebuie să te gândești în permanență dacă noua agățare e o idee bună, trebuie să te gândești dacă să te încurci cu cineva care nu-ți inspiră încredere, oricât de mare e pofta interioară și să nu te bagi în situații dificile, din care nu știi cum o să ieși. Totuși, dacă stelele se aliniază, de ce să nu profiți, luându-ți toate precauțiile, să fii femeie până în vârful degetelor? Nu e moment mai bun în care femeia ar trebui să se simtă mai răsfățată, altul decât momentul acela de maximă intimitate, în care e lipită de corpul cald al altei persoane, e protejată de pericolul unei sarcini nedorite prin metode bune de contracepție (cea mai mare dovadă de respect care poate exista pentru corpul feminin), e ocrotită, atinsă, acordată la un alt fel de temperament. Unul mai relaxat, mai jucăuș, mai îndrăzneț. Unde piedicile societății cad odată cu hainele și unde poți să fii vulnerabil, sincer, om,

Și dacă ai 20 și ceva, 30 și ceva sau 40 și ceva de ani, dar încă mintea și corpul capace, de ce să spui nu la tot ce ai mai sus? Indiferent dacă ești într-o relație sau nu, e momentul să reflectezi la ce contează pentru tine: ce spune lumea sau cum te simți tu ? Să ai tu control asupra corpului tău sau mătușa de 80 de ani, care în secret făcea mai multe decât spune în tinerețe, dar acu se dă mare înțeleaptă? De ce ai fi curvă doar pentru că vrei să te simți bine în pat cu altcineva, bine în propria piele? Pe cine jignești dacă ești singura care știe despre asta și îți asumi asta? Pe tine? Nu cred. Nu cred că e femeie jignită de o seară productivă de amor.

Și ce dacă nu vrei să ai copii la 23 de ani? Și ce dacă nu ești pregătită să crești o echipă de fotbal, doar pentru că cică protecția e noul bau bau?Și ce dacă hotărăști tu când e momentul să împingi un copil prin gaura pe unde faci pipi? Și ce dacă vrei să faci sex după regulile tale? Și ce, dacă o dată, sau de mai multe ori, vrei tu să fii deasupra. Și ce dacă spui că ai anumite preferințe în pat, oricare ar fi ele? Și ce dacă nu te duci în genunchi după dobitocul care nu dă doi bani pe tine?

Să închinăm paharul în cinstea ta. Bun venit în lumea femeilor normale. Viața ta o să devină mai puțin schizofrenică după beep.

Imaginați-vă acum cum ar fi o lume în care femeile ar fi fără rușine ele însele. Nu trebuie să fii expertă cu mătura, nici nu trebuie să fii libertină sexual, doar acceptă cine ești tu și nevoile tale. Alea adevărate, nu alea pe care le vezi la cea mai bună prietenă pe facebook. Știu, pare perfectă, cu vacanțele, cu țâțele și rochia aia de la Bershka pe care voiai să ți-o iei tu. Încercă să încorporezi încet în viața de zi cu zi adevăratele nevoi, cele ce vin din fundul suflețelului. Cu pași mici. Fă din asta micul tău proiect de început de an. Scrie-i tipului ăla drăguț pe care l-ai cunoscut într-o seară și cu care ai făcut schimb de numere de telefon. Încearcă să o faci în aceeiași notă în care o face el și dacă nu duce nicăieri. Nu fii disperată dacă nu răspunde. Ascultă de tipul ăsta. Nu numai că-i frumos, are DREPTATE , pe cuvânt de cercetaș!

Imaginați-vă ce speriați ar fi toți trolii ăia de care vă temeți când vă refuzați cele mai importante și de bază nevoi, să vadă cât de fericite sunteți. Nici o acritură nu o să vrea să fiți fericiți, nici cele deghizate în cei mai apropiați prieteni. Poate dacă încercați asta o să dormiți noaptea cu o persoană în carne și oase, care vă face să chicotiți sub plapumă și vă gâdilă fără milă când vă prefaceți că dormiți. Poate o să săriți mai repede de încântare și nu o să mai cădeți în frustrarea care de multe ori nu e coaptă de voi, ci de așteptările pur nerealiste din jurul vostru. Dacă ați prins asta, poate o să faceți casă bună cu iubirea și o să dați afară ipocrizia.

Dacă reușesc să fac o persoană să se dezbrace cu o alta, pot numi articolul o victorie. Sărbători fericite și obraznice!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s